Pyttipannu on
ruotsalaista perinneruokaa. Se syntyi Svea-mamman keittiössä 1800-luvun
puolivälissä. Pieneksi kuutioitua keitettyä perunaa, lihaa tai makkaraa ja
sipulia paistetaan kypsäksi ja tarjoillaan paistetun munan ja etikkapunajuurien
kanssa. Jo 1900-luvun alkupuolella tukholmalaisissa huippuravintoloissa
tarjoiltiin pyttipannua, johon oli käytetty korkealaatuista häränlihaa. Tore
Wretman (1916-2003) kirjoitti, ettei pyttipannulla ole oikeasti reseptiä
lainkaan. Periaate on, että otetaan mitä jääkaapista löytyy.
Pyttipannu (Pytt i panna)
6–7 keitettyä perunaa
1–2 sipulia
200–300 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa
rasvaa
suolaa
1 kananmuna/henk.
(pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia)
suolaa
1 kananmuna/henk.
(pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia)
1. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi makkara/liha.
3. Paista sipuli pannulla rasvassa kauniin keltaiseksi.
4. Lisää peruna- ja makkara-/lihakuutiot ja jatka
ruskistamista.
5. Mausta varovasti suolalla (ja ripottele pinnalle
persiljaa, tilliä tai ruohosipulia).
6. Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai
-kurkun kanssa.
martat.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti