25 g hiivaa
0,5 rkl psylliumia
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
75 g voita
6,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää sokeri, suola ja kananmuna vatkaten. Lisää lopuksi voi ja jauhot. Sekoita hyvin. Anna kohta noin puoli tuntia. Laita taikina leivinpöydälle ja leivo pyöreitä pullia. Käytä tarvittaessa pyörittämisessä jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin tai pöytään. Anna kohta pullien leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
Pyöreät pullat |
Munkkirinkeli |
Laita rypsiöljyä kattilaan ja lämmita se. Varo kuumentamasta liikaa. Tee testipaistos, jolloin tiedät, onko öljy riittävän kuumaa.
Paista munkkirinkelit |
Paista kullanruskeiksi |
Laita paistetut rinkilät astiaan |
Sokeroi |
Tarjoa siman kanssa |
Gluteenittomat munkkirinkelit ovat kuohkeita |
Pakasta osa sokeroimattomista munkkirinkeleistä, jos niitä ei ehdi lähiaikona syömään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti