OHIOLAINEN ILTA
by Jean and
John Pirinen
1 kuppi = 2,25 dl
Vanhanaikaiset
mustikkamuffinssit 10 kpl (Old Fashioned
Blueberry Muffins)
½
kpp pehmeää marg. tai voita
1 kpp sokeria
-> 1.
vatkaa rasva ja sokeri
¼ kpp hunajaa
2 kananmunaa
-> 2.
lisää yksitellen munat
2
kpp vehnäjauhoja (all-purpose
flour = vehnä + ohra)
2 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
-> 3. lisää taikinaan yllä olevat kuivat aineet sekoitettuna
½ kpp maitoa
-> 4.
lisää maito taikinaan
1 kpp mustikoita
-> 5.
lisää lopuksi ja sekoita mustikat taikinaan
Laita taikinaa
muffinssivuokiin ja paista 10 min./175 °C (350 °F).
Tonnikalalla täytety kuoret 6 hengelle (Tuna Stuffed Shells)
18 isoa pastakuoriloa -> keitä, lisää keitinveteen
ruokaöljyä
Täyte:
1 prk tonnikalaa öljyssä -> purista öljy pois
1 kpp tuoreita vaaleita leivänmuruja
¼ kpp hienonnettua sipulia sekoita
1 kananmuna
¼ kpp hakattua tuoretta persiljaa -> sekoita puolet
persiljasta täytteeseen
1 tl tuoretta sitruunanmehua
Täytä kuorilot. Laita 1 rkl
täytettä kuoriloon ja täytetty kuorilo paistovatiin.
Kuorrutus:
1 prk lehtisellerikeittoa (condensed cream
of celery soup)
½ kpp maitoa
-> sekoita
kattilassa kunnes kuumaa
lisää loppu hienonnettu
pesilja
Kaada kuorrutus täytettyjen
kuoriloiden päälle. Pinnalle ripottele 2 rkl parmesaanijuustoa ja
paprikamaustetta. Laita folio paistoastian päälle ja anna olla uunissa 20–25
min./175 °C .
Isoäidin maissivanukas 9 hengelle
(Granmother´s Corn Pudding on pyhäpäivien ja sukujuhlien ruoka)
4 kananmunaa
1 kpp maitoa
-> 1. vatkaa munat ja maito
1
prk hakattua maissia kermassa
(cream-style corn)
½ kpp sokeria
-> 2. sekoita hyvin ja lisää edelliseen
5 viip. vaaleaa leipää (kuori reunat pois)
pieninä kuutioina voideltuun vuokaan
1 tl pehmeää voita
Kaada muna-maissiseos
leipäkuutioiden päällee, sirottele voi seoksen päälle.
Paista 50-60 min./175 °C.
Nopea ja helppo etelän
banaanivanukas 8 henglle (Quick & Easy
Southern Banana Pudding)
1 pkt vaniljalla maustettua vanukas- ja piirakkatäytejauhetta
(vanilla flavor instant pudding & piefilling)
1½ kpp maitoa
½ tl vaniljasokeria
1½ kpp kermavaahtoa
(whipped
topping, divided = vedestä ja maissisiirapista)
-> jätä ½ kuppia erilleen
-> 2. sekoita edelliseen
40 vaniljakeksiä
2 banaania siivuina
2 rkl suklaakuorrutusta
Laita kerroksittain keksit,
banaanit, vanukas ja sirottele suklaakuorrutusta. Toista kerrokset. Pinnalle
loput ½ kuppia kermavaahtoa ja 3 murskattua pikkuleipää. Laita kylmään.
Omenamurut 15 hengelle (Apple Crisp)
5 isoa omenaa viipaloidaan
¾ kpp sokeria
¼ kpp vehnäjauhoja (all-purpose flour = vehnä + ohra)
1-2 tl raastettua appelsiinin kuorta
-> sekoita kulhossa ja laita voideltuun paistoastiaan
½
kpp ruskeaa sokeria
1/3 kpp vehnäjauhoja
1/3 kpp maitojauhetta
1 tl kanelia
¼-½ tl neilikkaa
-> sekoita kulhossa jauhot ja mausteet
5
rkl voita
1/3 kpp kaurahiutaleita (esim. 1 minuutin)
-> 2. sekoita voi ja hiuteleet muruiksi ja lisää
edelliseen
Ripottele murut omenoiden
päälle. Laita uuniin paistumaan 40-45 min./ 175 °C -> kullanruskea
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti