Meillä jokaisella on erilaisia perinneruokia liittyen uuteen vuoteen. Itse syön nakkien kera perunasalaattia. Teen sen itse. Olen aina tehnyt Kuopion talouskoulun aikaisen Ruoanvalmistus-keittokirjan ohjeella. Kun valmistaa itse, tietää minkälaisista raaka-aineista salaatti on tehty eikä se sisällä esim. säilöntäaineita.
PERUNASALAATTI
4–5 keitettyä perunaa
1–2 sipulia tai pala purjoa
1 etikkakurkku
persiljaa tai ruohosipulia
1. Perunat kuoritaan ja kuutioidaan.
2. Sipuli silputaan tai purjo leikataan viipaleiksi.
3. Kurkku kuutioidaan.
Kermaviilikastike
1 tlk kermaviiliä
½ tl suolaa
2 tl sokeria
3 tl viinietikkaa
ripaus valkopippuria
(sinappia)
(valkosipulia)
1. Mausteet sekoitetaan kermaviiliin ja maku tarkistetaan.
2. Kaada kastike perunasalaatin päälle.
Tein myös poikkeuksellisesti tälle uudelle vuodelle sienisalaattia.
SIENISALAATTI
liotettua suolasieniä
1 sipuli pilkottuna
vaahdotettua luomukuohukermaa tai 1 tlk kermaviiliä
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Maukasta vuotta 2023!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti