8–10 salottisipulia tai
1 jättisipuli
4 dl mustikoita
Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Lisää sipulirenkaiden joukkoon tuoreet mustikat ja kostukkeeksi hiukan öljykastiketta.
(Pirjo Kytövuori - Arja Hopsu-Neuvonen, Kanankaalista karpaloon. )
Ullan mansikka-voikukkasalaatti
6 dl suikaloitua kesäkaalia
4 dl suikaloituja voikukanlehtiä
2 dl mansikoita puolikkaina tai ahomansikoita kokonaisina
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl raejuustoa
½ dl kirvelisilppua
Voikukan lehdet leikataan suikaleiksi keskiruodin ympäriltä. Kaali- ja voikukkasuikaleet asetellaan kulhoon ja mansikat kaadetaan keskelle keoksi. Kastike sekoitetaan ja valutetaan vihreiden lehtien pinnalle.
(Ulla Lehtonen, Onnellinen kasvissyöjä - Hyvän olon keittokirja. )
Lämmin vadelmajuusto
1 l vadelmia
3 munaa
2 rkl sokeria
1 tlk raejuustoa
2 rkl perunajauhoja
2 dl kevytkermaa
1 dl maitoa
pinnalle tomusokeria
Voitele uunivuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot raejuustoon ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kerma, maito ja vadelmat joukkoon. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin puoli tuntia. Sirota jäähtyneen vadelmajuuston pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa heti.
(Pirjo Kytövuori - Arja Hopsu-Neuvonen, Kanankaalista karpaloon.)
Mustikkainen
(2 annosta)
1/4 l
vaniljajäätelöä2 dl maitoa
1 dl mustikoita
½ tl jauhettua kardemummaa
Sekoita hiukan pehmennyt jäätelö, jääkaappikylmä maito ja muut aineet kulhossa sähkövatkaimella tai tehosekoittimella ilmavaksi ja tasaiseksi juomaksi.
Kaada valmis juoma laseihin ja nauti paksulla pillillä.
Kesämarjayllätys
(6 annosta)
1 banaani
2 dl mansikoita
2 dl mustikoita
3 dl jäätelöä
4 dl maitoa
3 rkl sokeria
2 rkl vehnäleseitä
1 tl vanilliinisokeria
Jätä koristeeksi pala banaania, muutama mansikka ja vähän jäätelöä. Mittaa muut aineet tehosekoittimeen ja sekoita kuohkeaksi. Viipaloi banaaninpala ja puolet mansikoista korkeiden lasien pohjalle. Kaada juoma päälle. Koristele jäätelöllä ja mansikkaviipaleilla. Juo ja lusikoi lopuksi yllätykset pohjalta.
Marjasooda
(4 annosta)
6 dl vadelmia tai
muita marjoja(4 annosta)
5 rkl sokeria
2 dl poreilevaa virvoitusjuomaa
(esim. Sprite)
• Mittaa marjat ja sokeri tehosekoittimeen ja soseuta.
• Sekoita virvoitusjuoma joukkoon. Tarjoa juoma heti.
Vinkki: Marjasoodaan voit käyttää myös pakastemarjoja, jotka voi jauhaa jäisinäkin.
(Kaikki sivun
ohjeet: www.arctic-flavours.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti