sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Munkkirinkilät, G

2,5 dl vettä, maitoa tai mantelimaitoa
25 g hiivaa
0,5 rkl psylliumia
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
75 g voita
6,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää sokeri, suola ja kananmuna vatkaten. Lisää lopuksi voi ja jauhot. Sekoita hyvin. Anna kohta noin puoli tuntia. Laita taikina leivinpöydälle ja leivo pyöreitä pullia. Käytä tarvittaessa pyörittämisessä jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin tai pöytään. Anna kohta pullien leivinliinan alla noin 20 minuuttia.

Pyöreät pullat
Kun pullat ovat kohonneet, tee reikä sormella.

Munkkirinkeli
Paistamiseen rypsiöljyä

Laita rypsiöljyä kattilaan ja lämmita se. Varo kuumentamasta liikaa. Tee testipaistos, jolloin tiedät, onko öljy riittävän kuumaa.

Paista munkkirinkelit

Paista kullanruskeiksi

Laita paistetut rinkilät astiaan

Sokeroi

Tarjoa siman kanssa

Gluteenittomat munkkirinkelit ovat kuohkeita

Pakasta osa sokeroimattomista munkkirinkeleistä, jos niitä ei ehdi lähiaikona syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti