sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Marttatoimintaa Pohjois-Savossa jo 114 vuotta


Marttatoiminta alkoi Pohjois-Savossa jo vuonna 1899 ja jatkuu edelleen vahvana sekä monipuolisena. Tiesittekö, että marttatoiminta alkoi Pohjois-Savossa ennen kuin piiritoiminta käynnistyi? Alueellamme on siis ollut marttatoimintaa käytännössä 114 vuotta. Vuonna 2014 jo 115 vuotta.


Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta antaen kotitalousneuvontaa. Neuvonnassa otetaan huomioon ihmisten monenlaiset kotitalouteen liittyvät tarpeet, niin niukat taloudelliset resurssit kuin myös tiedon ja käden taitojen lisääminen. Arjen valinnat ja toiminta vaikuttavat ympäristön säilymiseen elinkelpoisena tuleville sukupolville.


Vaikka historian jokeen ei voi astua samalla tavoin kahta kertaa ja muutoksen keskellä nykyisyys näyttää ainutlaatuiselta, niin menneisyyden tunteminen on monella tapaa hyödyllistä. Kysymys siitä, kuinka tähän päivään on tultu, on varsin keskeinen minkä tahansa yksilön, organisaation tai instituution tulevaisuutta suunniteltaessa.


Pohjois-Savon Martat uskoo asiaansa edelleen, katsoo tulevaisuuteen haasteiden keskellä luottavaisesti, vaikka yhteiskunta on muuttunut ja tulee edelleen muuttumaan. Elämme muutoksen keskellä, joka tulee huomioida, jotta marttatoiminta jatkaa toimintaansa elinvoimaisena, tarjoten hyvää ja haluttua toimintaa niin jäsenille kuin muille neuvontaa kaipaaville. Martat on myös haluttu ja arvostettu yhteistyökumppani kolmannen sektorin toimijana. Pohjois-Savon Marttojen henkilöstö ei vain puuhastele vaan tekee arvokasta työtä, ja ne tulokset ovat monet yhteistyökumppanit huomanneet. Siitä olemme erityisen kiitollisia ja iloisia.


Me astumme yhdessä iloiten – iloiten kaukaisista muistoista ja uusista aluista, iloiten vanhoista totuuksista ja uudesta uskosta, iloiten menneistä siunauksista ja tulevaisuudenhaaveista. Iloiten!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti