torstai 9. helmikuuta 2017

Herkuttele itsetehdyillä Runebergin tortuilla!
(resepti martat.fi)

Taikina:
200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl piparkakunmuruja tai korppujauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
(1-2 tippaa karvasmanteliöljyä)


Väliin:
1-1 1/2 dl vadelmahilloa


Kostutukseen:
omenamehua

Koristeeksi:
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
1/2 -1 rkl vettä
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jos haluat, lisää karvasmanteliöljy.
Jaa taikina paperisiin tai voideltuihin metallivuokiin. Paina sormella taikinaan syvennys ja pane nokare vadelmahilloa syvennykseen.
Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin keskiritilällä 15-20 minuuttia.
Kostuta jäähtyneitä torttuja hiukan omenamehulla ja lisää leivosten keskelle vadelmahilloa. Pursota tomusokerista ja vedestä valmistettu juokseva tahna hillon ympärille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti