lauantai 4. helmikuuta 2017

Pyttipannu

Pyttipannu  on ruotsalaista perinneruokaa. Se syntyi Svea-mamman keittiössä 1800-luvun puolivälissä. Pieneksi kuutioitua keitettyä perunaa, lihaa tai makkaraa ja sipulia paistetaan kypsäksi ja tarjoillaan paistetun munan ja etikkapunajuurien kanssa. Jo 1900-luvun alkupuolella tukholmalaisissa huippuravintoloissa tarjoiltiin pyttipannua, johon oli käytetty korkealaatuista häränlihaa. Tore Wretman (1916-2003) kirjoitti, ettei pyttipannulla ole oikeasti reseptiä lainkaan. Periaate on, että otetaan mitä jääkaapista löytyy.


Pyttipannu (Pytt i panna)

67 keitettyä perunaa
12 sipulia
200300 g makkaraa tai tähteeksi jäänyttä lihaa
rasvaa
suolaa
1 kananmuna/henk.
(pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia)

1. Kuori perunat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
2. Hienonna sipuli ja kuutioi makkara/liha.
3. Paista sipuli pannulla rasvassa kauniin keltaiseksi.
4. Lisää peruna- ja makkara-/lihakuutiot ja jatka ruskistamista.
5. Mausta varovasti suolalla (ja ripottele pinnalle persiljaa, tilliä tai ruohosipulia).

6. Tarjoa paistettujen kananmunien ja etikkapunajuurten tai -kurkun kanssa.

martat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti