tiistai 7. helmikuuta 2023

Varaudu edes vähän - varautumispäivä 7.2.2023


Helmikuun 7. päivä on valtakunnallinen varautumispäivä, ensimmäistä kertaa vuonna 2023.

Varautuminen on perustaito, jotta pärjää kotona esimerkiksi sairastuttua eikä jaksa lähteä kauppaan tekemään ruokaostoksia. Kaupasta kannattaa ostaa kotiin hyvin säilyviä, sellaisenaan syötävää ruokaa. Tämä korostuu silloin, kun sähköt ei kotona toimi pitkän sähkökatkoksen aikana. Osalla on rivi- ja omakotitaloissa mahdollisuus keittää ruokaa puuhellalla tai laittaa puu-uuniin ruokaa kypsymään tai valmistaa ulkona grillissä ruokaa. Kaikilla ei ole vaihtoehtoisia ruoanvalmistustapoja.

Onko sinulla jo kotona


Kun teen kotiin ruokahankintoja, niin huomioi myös erityisruokavaliot ja lemmikkien ruoat.

Ruokien ja juomien hankkiminen varautumisen näkökulmasta tarkoittaa, että käytät koko ajan tuotteita. Se ei ole varmuusvarasto, joka odottaa jotain erityistilannetta ja sitten käytetään.  Näitä tuotteita käytetään arjessa, ja kun täydennät varastoa muista "First in - First out" huomioiden tuotteiden päiväykset.

Sähkökatkoihin on hyvä varautua esim. taskulampulla, kynttilöillä, patteriradiolla, varavirtalähteellä, tulitikuilla ja käteisellä rahalla.

Varautuminen ei vaadi siis ihmeitä: muutama litra pullovettä, syömävalmista ruokaa, valonlähde, patteriradio, varavirtalähde ja vähän käteistä rahaa. Kun olet varautunut sähkökatkoihin, olet varautunut moniin eri häiriötilanteisiin.

Lisätietoja erilaisista poikkeustilanteista ja mitä pitää huomioida niissä löytyy https://72tuntia.fi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti