keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Raparperihilloa mummoni keitti

Mummollani oli tapana keittää raparperihilloa. Sitä hän laittoi täytekakun pohjan väliin tai käärretorttuun.  Mamma (= äiti) keitti sitä myös aikoinaan. Näin muistelen. Itse päätin kokeilla raparperihillon keittämistä viime vuonna ensimmäisen kerran. Oli sen verran hyvää, ja tuli lapsuusajan muistot mieleeni, joten nyt hilloa taas keittämään. 

Ensin pitää saada raparperinvarsia. Raparperini kasvaa puutarhassa, joten aluksi pihalle. Huuhtele ja pilko raparperinvarret. (Huom! lehdet ovat myrkyllisiä. Niitä ei voi käyttää muuta kuin tarvittaessa koristeena tai saunassa peflettinä.)

Raparperi 

Raparperihillo 
(annoksesta tulee noin 5 dl hilloa)

500 g raparperinvarsia
3 rkl vettä
200 g hillosokeria

- laita raaka-aineet kattilaan
- keitä 10 min hiljalleen, välillä sekoittaen




- laita hillo pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin


- hillo on valmista heti käytettäväksi

Siitä hilloa käyttämään lisukkeena tai leivonnassa!

1 kommentti:

  1. Muistelin juuri, kuinka kevättalvella nautitut raparperit kertoivat niin kesäisiä juttuja !

    VastaaPoista