torstai 14. elokuuta 2014

Kumihimo

Kumihimo eli japanilainen punonta on helppo tapa tehdä erilaisia nyörejä.


Yksi tapa on punoa nauha, jossa on seitsemän lankaa ja lankaa siirrettään aina kahden langan yli. Leikkaa pahvilaatikosta noin 10 cm:n ympyrä, johon teet viillot reunoihin. Tässä tavassa punoa on ympyrän ulkoreunoilla 8 viiltoa. Laita pahvin toiselle puolelle langat solmuun ja siihen pieni paino. Se helpottaa työskentelyä, mutta paino ei ole välttämätön. Tämän jälkeen vie langat loviin, jonka jälkeen siirrät lankaa aina kahden langan yli.
Kiinalainen kierrenyöri


Viiltoja kiekon reunoissa on 24 kpl. Kuvan nyörissä on kaksi sinistä lankaa, kaksi punaista ja kaksi vihreää lankaa. Ne sidotaan keskeltä yhteen ja laitetaan pahvin keskellä olevasta reiästä läpi ja sinne laitetaan pieni paino. Tämän jälkeen ryhdytään siirtämään lankoja seuraavasti:
- siirrä lanka (kuvassa vihreä) lovesta oikealta ylhäältä oikealla alas, saman värin viereen
-.siirrä lanka (kuvassa vihreä) vasemmalta alhaalta ylös, saman värin viereen
- käännä kiekkoa vastapäivään
-.toista seuraavalla värillä (seuraava olisi sininen).Alla olevassa kuvassa on valmiita nyörejä. Kiinalaiset kierrenyörit ovat paksumpia, koska niissä on enemmän punottavia lankoja.Nyt kumihimoilemaan! Martat kumihimoilevat la 26.7.2014 Hennan puodin edustalla Oravikoskella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti