![]() |
| Raparperi takapihalla |
Katkaisen varret ja poistan lehdet sekä huuhtelen varret. Viipaloin ne ja keitän kiisseliä puurolle.
![]() |
| Viipaloidut raparperinvarret |
Raparperinvarret veteen kiehumaan sokerin kanssa. Suurustus perunajauhoilla. Resepti raparperikiisselille löytyy Marttojen nettisivuilta: https://www.martat.fi/reseptit/raparperikiisseli/
| Raparperin palat kattilassa |
Valmis kiisseli kaadetaan tarjottavaksi jälkiruokakulhoon. Kun kaataa kulhoon kuumaa kiisseliä, kannattaa laittaa teräslusikka tai -kauha, jotta astia ei halkea kuumuudesta. Äidin opettamat niksit ovat jääneet mieleen.
![]() |
| Valmis raparperikiisseli |
Raparperissa on oksaalihappoa, joten kannattaa valmistaa maitopohjainen puuro, jonka kanssa syödään kiisseliä tai kiisselin joukkoon on hyvä lisätä maitoa lautaseelle.
| Kiisseli maistuu maitopohjaisen kaurapuuron kanssa |
Raparperinlehdet voit käyttää esimerkiksi vieraiden pyllynalusiksi saunaan. Ekologinen vaihtoehto. Käytön jälkeen kompostiin. Tämä on kierrätystä!
| Raparperinlehdet |
Mukavaa kesän alkua! Marttaillaan!



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti