lauantai 1. kesäkuuta 2019

Sesonkijälkiruoka -raparperkiisseli


Nyt on kaunis lauantaipäivä, vapaapäivä. On aikaa mennä puutarhaan ihastelemaan. Siinä samassa tulee tarkastettua, kuinka raparperi on lähtenyt kasvamaan. Hyvin on lähtenyt, vaikka en lannoita sitä.

Raparperi takapihalla

Katkaisen varret ja poistan lehdet sekä huuhtelen varret. Viipaloin ne ja keitän kiisseliä puurolle.


Viipaloidut raparperinvarret

Raparperinvarret veteen kiehumaan sokerin kanssa. Suurustus perunajauhoilla. Resepti raparperikiisselille löytyy  Marttojen nettisivuilta: https://www.martat.fi/reseptit/raparperikiisseli/

Raparperin palat kattilassa

Valmis kiisseli  kaadetaan tarjottavaksi jälkiruokakulhoon. Kun kaataa kulhoon kuumaa kiisseliä, kannattaa laittaa teräslusikka tai -kauha, jotta astia ei halkea kuumuudesta. Äidin opettamat niksit ovat jääneet mieleen.


Valmis raparperikiisseli

Raparperissa on oksaalihappoa, joten kannattaa valmistaa maitopohjainen puuro, jonka kanssa syödään kiisseliä tai kiisselin joukkoon on hyvä lisätä maitoa lautaseelle.


Kiisseli maistuu maitopohjaisen kaurapuuron kanssa

Raparperinlehdet voit käyttää esimerkiksi vieraiden pyllynalusiksi saunaan. Ekologinen vaihtoehto. Käytön jälkeen kompostiin. Tämä on kierrätystä!

Raparperinlehdet

Mukavaa kesän alkua! Marttaillaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti