torstai 6. kesäkuuta 2019

Sienet piirakkaan


Erilaiset sienet kelpaavat leivontaan ja ruoanlaittoon. Moni valitsee poimittavat sienet omien mieltymysten mukaan. Joidenkin mielestä sienen värillä on väliä, joidenkin mielestä maulla on merkitystä. Tärkeää on tunnistaa sienet, joita aikoo poimia ja syödä. Useimmilla itiöemillä eli maan päälle työntyvillä sienillä on näköislajit. Osa näköislajejsta on myrkyllisiä, joten sienten tunnistaminen on tärkeää.

Sienet voidaan jakaa kevät-, kesä- ja syyssieniin. Tällä hetkellä on kevätsienikausi. Satoa antavat mm. korva- ja huhtasienet.

Alla olevan sienipiirakkaan käytin lähimetsästä poimittuja korvasieniä. Sesonkiraaka-ainetta! Korvasienten käsittely vaatii enemmän työtä kuin esimerkiksi keltavahverot tai tatit.

Käsittele korvasienet oikein eli puhdista huolellisesti, jotta saat hiekan ja roskat pois. Keitä kahdesti vähintään 5 minuuttia ja huuhtele runsaalla vedellä molempien keittokertojen välillä. Kaada keitin- ja huuhteluvesi viemääriin.

Lisätietoja korvasienistä Marttojen sivuilta: 

Sienipiirakkani resepti

Pohja:
100 g voita
3 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta 
1/5 dl kylmää vettä
-> sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi

-> taputtele taikina irtopohjalliseen vuokaan (voit vuoan voitelemisen sijaan laittaa pohjalle ja reunoille leivinpaperin)
-> paista 225-asteessa 10 min

Täyte:
- noin 2 dl käsiteltyä korvasieniä
- 1 sipuli tai 1dl purjosipulia
- 2 kananmunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1dl juustoraastetta
- ripaus suolaa
-> sekoita ja kaada esipaistetun pohjan päälle

-> pinnalle juustoraastetta
-> paista noin 20 minuuttia

Nauti salaatin kera!


Korvasienipiirakka

Tätä korvasienipiirakkaa tarjosin työkavereilleni, ja tykkäsivät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti