lauantai 29. kesäkuuta 2019

VieKas-vieraslaji jättipalsami

Kesäkuu on oivallista aikaa ryhtyä kitkemään vieraslajeista jättipalsamia. Kitkeminen tulee tapahtua ennen jättipalsamin kukkimista. Jättipalsamit olivat ehtineet 17.6. Varkaudessa jo lähes metrin pituusiksi.

Juurineet kitketyt jättipalsamit

Könönpellon Martat ovat olleet ensimmisenä käynnistämässä jättipalsamin kitkemistalkoita Varkaudessa. Ensimmäiset kitekmistalkoot olivat 17.6. ja seuraava oli 25.6. Kohteet ovat Könönpellossa. Kohtaamispaikka on Puomitien rannassa. Muun muassa siellä on paljon kitkettävää. 7 naista oli mukana ensimmäisissä kitkemistalkoissa. Toisissa talkoissa 6.



Kun jättipalsamin varret oli kitketty, ne pinottiin kasoihin, jonka jälkeen ne poljettiin tiiviiksi kasoisiksi. Päivä oli lämmin ja lisää lämpimiä päiviä on tiedossa, joten varret kuihtuvat kasoissa.


Kitkemistalkoisiin kannattaa pukeutua sään mukaan: kumisaappaat jalkaan, pitkävartiset housut ja takki, päähine ja käsineet käsiin. Ensimmäisissä talkoissa oli lämmin sää, joten vesipullo oli hyvä olla talkoolaisilla mukana.


Lisätietoja VieKas-hankkeesta 

Warkauden Lehdessä oli juttu myös talkoista.

Seuraavat talkoot on Varkausmäessä 8.7.klo 17 alkaen. Martat ovat haastaneet Warkauden Toimhenkilöt Pron mukaan kitkemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti